Amelie – A divathoz kötődik!

Az Amelie magazin nem más, mint a megújult Fürge Ujjak. A nagy múltú magazin már 54 éve van a lappiacon, s fontos célja a hagyományok őrzése, az értékek és tudás átadása generációról generációra, de mindezt a mai kornak megfelelő formában és tartalommal.

A kézművestermékek ismét reneszánszukat élik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legnagyobb divatházak újra jelentkeznek kifejezetten kötött és horgolt kollekcióval, ami sokáig nem volt jellemző. A kreatív hobbitevékenységek is nagy népszerűségnek örvendenek Európában, de főként az Egyesült Államokban, ahol számos kötős és horgolós klub működik. Ez a divathullám Magyarországra is elért, és újra virágzik, hiszen főleg a 70-es, 80-as években volt igazán népszerű az effajta időtöltés nálunk. A Fürge Ujjak több mint ötven éve vendége a kreatív nők otthonainak, ám egy emberöltőnyi idő után szükséges, sőt elvárható volt a megújulás. Az Amelie „divatlaposabb” stílusváltását és tartalmi kibővülését elsősorban ezek a szempontok indokolták. Ha kötni és horgolni nem is tanulnak meg a tizen- és huszonévesek, a divatos modellekből kiválaszthatják azt, amit a szülők vagy a nagyszülők elkészíthetnek számukra. A manapság népszerű, más jellegű kreatív hobbitevékenységekre is több oldalt szánunk, mint eddig, hiszen a fiatalokat leginkább ezekkel tudjuk ösztönözni, hogy olvassák lapunkat. Ugyanakkor a régi előfizetőink által megszokott rovatok, mint például a kötés, horgolás, hímzés és egyéb autentikus kézművestechnikák ugyanúgy megtalálhatóak a lapban, mint eddig. Az Amelie ars poeticája, hogy a hazai divattervezők és iparművészek méltó megjelenési lehetőséget kapjanak, ezzel is ösztönözve a minőségi kézművesholmik és készítőik bemutatását. Aki nyitott a minőségre és a szépre, netalán még ügyes kézzel is rendelkezik, és olyan termékeket szeretne viselni, ami garantáltan nem jön szembe vele az utcán, bizonyára számos ötletet meríthet az Amelie-ből. Reméljük, több generációhoz tudunk szólni, és nem megvalósíthatatlan álom az sem, hogy az unokák ismét kötő- vagy horgolótűt ragadnak édesanyjuk vagy nagymamájuk útmutatásai alapján.

A 2011-es év újabb meglepetéseket tartogat olvasóinknak. A csipkekészítés szintén reneszánszát éli, ezért ilyen ötletekből is válogatunk szép számmal. Ezenkívül továbbra is kötő-, illetve horgolóiskolával jelentkezünk minden számban, ahol új vagy egyedi technikákat sajátíthatnak el a kézimunkázás szerelmesei.

Kiemelten fontosnak tartjuk jelenlétünket a szakmai fórumokon, kötéssel- és horgolással kapcsolatos weboldalakon, boltokban, rendezvényeken, hogy minél több helyen találkozhassanak az Amelie magazin nevével olvasóink.

www.amelie.hu

Fonalshop webáruház

Hisszük, hogy az emberi kéz alkotta dolgok soha nem mennek ki a divatból, s mindig megbecsülésre talál, aminek megalkotásához az ember nem sajnál időt, kreativitást és fáradtságot.

Webáruházunk a kötést és horgolást kedvelők számára biztosít széles kínálatot. Célunk, hogy a kézimunkázás örömének minél több ember részese lehessen, ezért kínálatunkkal igyekszünk minden vevői igényt lefedni. A természetes alapanyagok éppenúgy megtalálhatóak webáruházunkban, mint a szintetikus szálak. Jelen vannak a már itthon széles körben ismert márkák, de kínálunk egyedi készítésű, csúcsminőségű fonalakat is, kiegészítve  a termékeket kiváló minőségű tűkkel, és egyéb kiegészítőkkel. Mintáink számos ötletet kínálnak a fonalak felhasználásához.

Kívánjuk, hogy a kötés-horgolás öröme minél több emberhez eljusson termékeinken keresztül!

Kókai Mónika

www.fonalshop.hu

 

1001fonal.hu

A természetes fonalak boltja

Az 1001fonal célja megismertetni és terjeszteni a minőségi, természetes alapanyagokból készült fonalakkal való kézimunka örömét.

Természetes alapanyagú fonalakat és minőségi horgoló- és kötőtűket, segédeszközöket forgalmazunk.

Manapság divatos minden ami öko, zöld, természetes. Azonban meggyőződésünk, hogy a természetes anyagok használata a kézimunkában és az élet más területein nem divatkérdés, nem csak a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjából fontos, hanem életminőségünkre is hatással van. Testünk jobban reagál a természetes anyagok közelségére, egy-egy jól megválasztott minőségi eszközzel pedig gyorsabb, hatékonyabb és kellemesebb a kézimunka.

A világ minden tájáról érkező gyapjú, selyem, pamut fonalaink fantasztikus színkavalkádban kaphatóak, ismerje meg őket!

http://www.1001fonal.hu